Reducering af slap hud og fedt på maven

Det er almindeligt hos mange kvinder, at huden på maven efterhånden bliver slap. Det kan være resultatet af en tidligere graviditet, en tidligere overvægt eller måske i forbindelse med, at der fortsat er fedtdepoter under huden.

Formålet med operationen er at stramme maveskindet op og fjerne hudoverskuddet. Er bugvægsmuskulaturen slap, strammes denne også op. Operationen kombineres ofte med en fedtsugning.

Du kan altid kontakte mig

Konsultation før operation af slapt maveskind

Under konsultationen tager jeg billeder, og sammen aftaler vi inden for hvilke rammer, operationen kan foretages. Det er ikke alt der kan lade sig gøre. Operationen afhænger helt af den enkeltes udseende, ønsker og behov. Det er almindeligt med hævelse og misfarvning i en til to uger, hvorfor det er vigtigt at tage en snak om forløbet efter operationen. Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.

Hvorfor ønsker man en operation for slapt maveskind?

Der kan være flere årsager til, at man overvejer at få fjernet sit slappe maveskind. Den hyppigste årsag er, at mange mennesker finder det grimt og i visse tilfælde også pinligt. Man skammer sig over at vise sig for sin partner, og som kvinde finder man det måske ubehageligt at gå i bikini om sommeren.

Reducering af slapt maveskind

Først fjerner jeg overskud af fedt ved fedtsugning. Derefter lægges et snit nedadtil på maven over skambenet og ud mod hoftekammen. Jeg lægger herefter et snit rundt om navlen, så den frigøres. Hud og underhud løsnes op til brystkassen, hvorefter overskydende hud fjernes.

Der kan evt. foretages en bugvægsplastik ved at stramme muskulaturen indvendigt fra brystkassen og ned til skambenet. Til slut laves et nyt hul til navlen. Dette kaldes en stor maveskindsoperation.

Der kan også foretages et mindre indgreb, hvor der kun fjernes overskud af hud og evt. fedt mellem navlen og skambenet, og her vil navlen ikke blive frigjort. Dette indgreb bliver også benævnt en lille maveskindsoperation.

Efter indgrebet bliver såret syet og dækket af små plastre, og du vil blive iført en komprimerende bandage i form af en bodystocking. Trådene fjernes efter en til to uger. Når du bliver udskrevet, får du en ekstra bodystocking med.

Den første uge skal du holde dig i ro uden at være egentlig sengeliggende. Den næste uge kan du gå korte ture og begynde at køre bil. Operationen efterlader et ar omkring navlen samt et horisontalt ar over skambenet. Arrene er permanente og arret over skambenet er noget bredere end efter kejsersnit, da der er større træk på det.

Komplikationer ved reducering af maveskind

Det er normalt med nedsat følelse i området under navlen og over skambenet, men det vil typisk forsvinde efter tre til seks måneder.

Der kan i sjældne tilfælde forekomme blodansamling inden for det første døgn, og i de tilfælde kræver det et kirurgisk indgreb.

Kontrol efter reducering af maveskind

Du kommer til kontrol efter to uger og igen efter et halvt år, hvor jeg tager efterbilleder, så du kan se forskellen.

Pris på reducering af maveskind

Se priser her