Poser over kindbenene

Poser over kindbenene er tæt beslægtede med poser under øjnene. Hos ældre mennesker kan huden og muskulaturen samt bindevævet miste sin elasticitet. Dette kan betyde, at overskuddet af fedtposer under øjenene glider længere ned og sætter sig over kindbenene. Når det er tilfældet, er det nødvendigt at lægge et snit svarende til hudfolden og fjerne overskud af hud, muskel og fedt.

Du kan altid kontakte mig

Konsultation før operation

Det kan generelt anbefales at tage et familiemedlem eller en god ven med til forundersøgelsen. Under konsultationen vil jeg tage billeder af dit ansigt og poserne over kindbenene. Derefter aftaler vi sammen inden for hvilke rammer, der kan foretages ændringer. Det er ikke alt, som kan lade sig gøre, og det er heller ikke nødvendigvis alt, som bør gøres. Operationen afhænger helt af den enkeltes udseende.

Efter operationen er det almindeligt at oplevele misfarvning og hævelse i 1-2 uger, og det er derfor vigtigt at gennemgå forløbet efter operationen.

Hvorfor ønsker man en operation af poser over kindbenene?

Der kan være flere årsager til, at man ønsker at få lavet en operation af poser over kindbenene. Følgende tekst er fra et brev fra en ældre herre, hvis poser under øjnene viste sig at være gledet ned.

“Jeg skriver til Dem i håbet om at kunne få løst et problem, jeg har haft i mange år.

Jeg er en 70-årig mand, som døjer med poser over kindbenene. De gør, at mine brilleglas bliver fedtede, og jeg vil meget gerne have disse fjernet.

Jeg ville derfor bliver meget glad, hvis De i et par linjer kunne gøre rede for, om dette er muligt og om en operation varigt kan løse problemet – og hvad det i givet fald vil koste, samt hvornår en eventuel operation kunne finde sted.”

Operation af poser over kindbenene

Denne operation foretages oftest i lokalbedøvelse. Jeg fjerner poserne ved at lægge et snit omkring hudfolden og fjerne overskud af hud, muskel og fedt.

Når operationen er overstået, syer jeg snittet sammen med en meget fin tråd for ikke at efterlade mærker i huden. Når det er gjort, dækkes såret af tynde hudfarvede plastre. Dette gøres for at yde støtte og mindske hævelsen efter operationen. Herefter skal du ligge du 1-2 timer med isposer på kindbenene, hvor snittet er blevet lagt. Du får også isposer med hjem. Isposerne kommes i fryseren og kan anvendes 3-4 gange om dagen.

Plastrene skal sidde, indtil du får fjernet trådene efter 6-7 dage. Du vil få nogle nye små hudfarvede plastre på, som du bør lade sidde i 4-5 dage. De små plastre kan tåle, at du vasker hår og går i brusebad, men de kan ikke tåle creme.

Snittet medfører, at der kommer et ar, hvor folden har været. Arret kan være synligt i 2-6 måneder, men man undgår risiko for træk i det nederste øjenlåg. Specielt på ældre personer kan arret været næsten usynligt.

Komplikationer

Komplikationer i forbindelse med operation af poser over kindbenene er yderst sjældne. I tilfælde af efterblødninger, vil det komme til udtryk ved udtalt hævelse over kindbenene og misfarvning af huden. Dette behandles nemt med isposer. Betændelse er meget sjælden og behandles med almindelig antibiotika.

Kontrol

Et halvt år efter operationen, kommer du til kontrol, hvor jeg tager efterbilleder.

Pris på operation af poser over kindbenene

Se priser her