Pandeløft

Såfremt man er generet af dybe rynker i panden og lavtsiddende øjenbryn, kan pandeløft være en idé. Har du høj pande, lægges snittet umiddelbart foran hårgrænsen og arret kan ses som en fin streg, når man tager håret tilbage. Har man en lav pande, lægges snittet i håret.

Konsultation før pandeløft

Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Jeg tager billeder af dit ansigt, og sammen aftaler vi inden for hvilke rammer, ændringerne kan foretages. Ikke alt kan lade sig gøre, og operationen afhænger helt af den enkeltes udseende. Det er vigtigt at gennemgå forløbet efter operationen, hvor det er almindeligt med hævelse og misfarvning i 1-2 uger.

Pandeløfts operation

Operationen foretages i hel bedøvelse, og du vil være indlagt til næste dag. Der lægges et snit foran eller bag hårgrænsen og huden løsnes ned til øjenbrynene. Overskud af hud fjernes, og arret syes sammen med en fin tråd. Der lægges en let hovedforbinding.

Næste morgen fjernes forbindingen, og det er almindeligt at være lidt hævet og misfarvet omkring øjnene. Du kan vaske hår næste dag. Trådende fjernes henholdsvis efter en og to uger. Operationen efterlader et mindre ar, men arret vil være næsten usynligt, da det ligger lige før eller efter hårgrænsen.

Komplikationer ved pandeløft

Føleforstyrrelser som prikken og følelsesløshed i det opererede område forsvinder efter 3-6 måneder. Risikoen for at beskadige bevægenerven til panden er ekstremt lille, da nerverne ligger i et andet plan end hvor operationen foregår. En forbigående nedsat funktion i panden (lammelse) kan i uhyre sjældne tilfælde forekomme i helt op til 6 måneder efter operationen.

Kontrol efter pandeløft

Du skal til kontrol, når de sidste tråde er fjernet efter to uger og igen efter et halvt år, hvor der tages efterbilleder.

Pris på pandeløft

Konsultation af ca. 1 times varighed 800 kr.
Operation i hel bedøvelse med indlæggelse til næste dag 30.000 kr.

Alle priser pålægges fast 6% forsikringsgebyr i henhold til patientforsikringen
Efterfølgende kontrol og evt. anden konsultation er uden beregning.