Operation af poser under øjnene

Poser under øjnene skyldes, at der er et overskud af fedt, der træder frem under huden. Med alderen begynder der så småt at ske ændringer med øjnenes udseende, da hud og muskulatur mister sin elasticitet. Det ses måske ikke umiddelbart, men indirekte ser man virkningerne. De rynker, der dannes, når man smiler eller kniber øjnene sammen, forsvinder ikke igen, når man slapper af.

Du kan altid kontakte mig

Poser under øjnene

Mænd og kvinder er generet af de ændringer, der sker med øjnene med alderen. Muskulaturen omkring øjnene bliver slap, og fedtposerne kan træde tydeligere frem.

Både mænd og kvinder finder det ret generende, da det ændrer deres udseende og bliver et symbol på deres alder. De kan blive mødt med bemærkninger om, at de er kommet sent i seng eller har for meget arbejde.

Selve øjenæblet ligger godt beskyttet i fedt, og dette fedt er omgivet af tynde hinder. Fedtet kan pose ud som et brok gennem disse hinder, men det ligger bag muskulaturen, der omgiver øjet. Der er dog stor forskel på, hvor meget fedt, der poser frem over eller under øjnene.

Hos nogle mennesker kan poserne af fedt være meget store og derfor synlige bag huden, og hos de fleste mennesker øges fedtansamlingerne omkring øjet med alderen, og bindevævet omkring øjnene bliver mere slapt.

Fedtet kan optage vævsvæske. Det er årsagen til, at poserne hos mange mennesker af og til kan blive større. Det ses for eksempel ved overfølsomhed – så bliver øjnene hævede. Hos de fleste vil poserne omkring øjnene også være større efter en lang nats søvn, fordi der er optaget væske i fedtet. Efter indtagelse af alkohol vil mange også få hævede øjne.

Konsultation før operation af poser under øjnene

Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Jeg tager billeder af dit ansigt og øjenomgivelser, og sammen aftaler vi inden for hvilke rammer, ændringerne kan foretages. Ikke alt kan lade sig gøre, og operationen afhænger helt af den enkeltes udseende. Det er vigtigt at gennemgå forløbet efter operationen, hvor det er almindeligt med hævelse og misfarvning i 1-2 uger.

Hvorfor ønsker man en operation af poser under øjnene?

Der kan være flere årsager til, at man ønsker at blive opereret for poser under øjnene. Følgende tekst er fra et brev, der giver et meget godt billede af, hvorfor nogle ønsker sådan en operation.

“Jeg hedder NN og er 38 år. Mit problem er poser unde øjnene. De begyndte at kunne ses allerede, da jeg var ca. 17 år. Jeg tror, det er arveligt, for min far har dem også, og jeg ligner ham. Det har været et problem for mig i alle årene. Jeg har prøvet at skjule det med kosmetik, men det har ikke hjulpet.

Når jeg taler med andre mennesker, har jeg svært ved at se dem lige i øjnene, for jeg vil ikke have, at de skal se, at jeg har poser under øjnene. Og jeg kan ikke lide at være i rum med lamper i loftet, for så synes jeg, at poserne kan ses mere tydeligt.

Jeg har måttet købe briller med tonet glas for at skjule det noget. Jeg har nu hørt, at der måske kan gøres noget ved det.

Jeg venter gerne, bare jeg får hjælp til at løse problemet!”

Operation af poser under øjnene

Operationen foregår oftest under lokalbedøvelse og suppleres evt. med beroligende medicin. Hvis patienten ønsker det, kan operationen også foretages i hel bedøvelse, dog til en højere pris.

Jeg opererer så at sige indefra for at undgå ar og træk i det nederste øjenlåg. Du ligger med lukkede øjne og efter at have lagt lokalbedøvelse, lægger jeg et snit på indersiden af det nederste øjenlåg i slimhinden lige under øjeæblet. Lige bag denne slimhinde ligger fedtet, og her fjerner jeg overskud af fedt. Efter dette, klæber slimhinden sammen af sig selv, uden der skal foretages mere.

Efter operationen ligger du 1-2 timer med isposer på øjnene, og du vil få en ispose med hjem. Isposen kommer du i fryseren og du kan anvende dem 3-4 gange dagligt.

Idet slimhinden vokser sammen af sig selv, vil der ikke være nogen udvendige ar eller tråde, som skal fjernes. Den første uge efter operationen skal du være påpasselig med ikke at gnide dig i øjet.

Med kemisk peeling med fenol forbedres hudens elasticitet. Fenol påvirker bindevævscellerne i læderhuden, så de danner mere collagen og elastin, og huden bliver fastere og rynkerne reduceres med ca. 30%. Resultatet er blivende. Derfor supplerer jeg ofte denne operation med efterfølgende peeling, som kan foretages efter 4-6 uger.

Komplikationer

Komplikationer er sjældne. Det er vigtigt ikke at fjerne for meget fedt, da det kan påvirke øjets udseende. Efterblødning viser sig ved udtalt hævelse og misfarvning, og behandles med isposer. Betændelse er meget sjælden og behandles med antibiotika.

Kontrol efter operation

Efter et halvt år skal du til kontrol, hvor der tages efterbilleder.

Pris på operation af poser under øjnene

Se priser her