Hængende mundvige

Som en del af den naturlige aldringsproces, som alle mennesker gennemgår, mister huden sin elasticitet og spændstighed. I ansigtet bliver hudfurerne og linjerne dybere og hudoverskuddet kan få kinder og mundvige til at søge nedad og hænge – deraf navnet “hængende mundvige”. Hudoverskud ved mundvigen kan fjernes direkte. Den ideelle kandidat til denne operation er en slank person med slap hud ved mundvigen. En tyk og uelastisk hud er ikke så velegnet.

Du kan altid kontakte mig

Konsultation ved hængende mundvige

Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Jeg tager billeder af dit ansigt, og sammen aftaler vi inden for hvilke rammer, ændringerne kan foretages. Ikke alt kan lade sig gøre, og operationen afhænger helt af den enkeltes udseende.

Det er vigtigt at gennemgå forløbet efter operationen, hvor det er almindeligt med hævelse og misfarvning i 1-2 uger.

Hvorfor ønsker man at fjerne hængende mundvige?

Der kan være flere grunde til, at man ønsker at få foretaget en operation for hængende mundvige. I ni ud af ti tilfælde handler det om folks udseende. Hængende mundvige giver det oftest forkerte indtryk, at man er sur eller misfornøjet, da munden får en konveks form. Det ser sjældent flatterende ud, og i sådanne tilfælde kan en operation hjælpe.

Operation af hængende mundvige

Operationen foretages i lokalbedøvelse. Der lægges et snit svarende til det overskydende hud ved mundvigene. Snittet følger de naturlige linjer i huden. Huden syes sammen med en ganske tynd tråd, og der sættes små hudfarvede plastre over syningen.

Efter operationen ligger du 1-2 timer med is på kinderne. Det er helt almindeligt med lidt hævelse eller misfarvning på det opererede område.

Jeg anbefaler, at du undgår kraftige tyggebevægelser den første uge efter operationen, og du skal lade de små plastre blive siddende, indtil du får fjernet trådene efter en uge. Herefter får du nye plastre på, som du bør lade sidde 4-5 dage, og derefter kan du anvende en let makeup.

Operationen medfører et ar svarende til de naturlige linjer ved mundvigen. Arrene kan efter operationen være lidt røde og hævede, hvilket fortager sig efter ca. 3 måneder. Det permanente ar er næsten helt usynligt, specielt hos ældre mennesker.

Komplikationer ved operation af mundvige

Komplikationer i forbindelse med operationen af hængende mundvige er yderst sjældne. Der er risiko for efterblødninger, som det er tilfældet med de fleste operationer, og disse vil vise sig ved udtalt hævelse og misfarvning. Efterblødninger behandles simpelt ved at holde isposer tæt til det opererede område.

Kontrol af mundvigerne

Du kommer til kontrol ca. seks uger efter operationen, og dernæst efter et halvt år. Der tager jeg efterbilleder, så du kan sammenligne før og efter operationen.

Pris på operation af hængende mundvige

Se priser her