Fedtsugning på mave og hofter

Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvor mange fedtceller man har. Det er også forskelligt, hvor et flertal af disse fedtceller er placeret. Nogle har måske mange på lårene, på maven, under hagen eller andre steder. Placeringen og antallet af disse celler er fastlagt allerede i puberteten. Man kan sige, at det allerede på den tid er bestemt, hvor tyk man kan blive, og hvor man i så fald vil blive det. Det er dog ikke bestemt, hvor tyk man rent faktisk bliver, for det afhænger af, om de fedtceller, man nu engang har fået, bliver fyldt op.

Du kan altid kontakte mig

Ingen erstatning for motion

Desværre kan fedtsugning ikke erstatte fornuftig kost og motion, og fedtsugning kan kun med held anvendes til lokaliserede fedtdepoter hos normalvægtige. Har man dårlige vaner med for meget mad og for lidt motion, vil de resterende fedtceller blot blive større efter en fedtsugning.

Områder velegnede til fedtsugning

De mest velegnede områder er dobbelthage, hofter, mave, ridebukselår og knæ. Derudover er fedtsugning velegnet til brystreduktion hos kvinder kombineret med brystløft, og ligeledes til mænd med bryster, som de gerne vil have reduceret.

Konsultation før fedtsugning

Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Jeg tager billeder, og du bliver målt, hvor fedtsugningen skal foretages. Sammen aftaler vi inden for hvilke rammer, ændringerne kan ske. Ikke alt kan lade sig gøre, og operationen afhænger helt af den enkeltes udseende. Det er vigtigt at gennemgå forløbet efter operationen, hvor det er almindeligt med hævelse og misfarvning i 1-2 uger.

Hvorfor ønsker man en fedtsugning?

Fordi antallet og placeringen af fedtceller bestemmes tidligt i livet, er det ikke altid, fedtet bare kan trænes væk. Motion og sund kost er altid det bedste middel, men i nogle tilfælde er det ikke nok i sig selv. Følgende er et brev fra en kvinde, som jeg synes giver et godt billede på netop dette.

“Jeg hedder NN og er 43 år og bor i XX. Jeg er gift og har tre børn. Helt siden min ungdom har jeg haft store problemer med mine ‘ridebukser’. Jeg har slanket mig så meget, at jeg næsten blev syg, har fået akupunktur, massage, psykatrisk behandling, har jogget, gjort gymnastik – simpelthen alt hvad man kan forestille sig, og intet hjælper. Fedtet sidder der stadigvæk.

Jeg er meget ulykkelig over dette, jeg kan ikke gå i lange bukser og om sommeren sidder jeg hjemme og sveder i stedet for at tage til stranden. Det har også givet nogle problemer i mit ægteskab, fordi jeg har bildt mig ind, at min mand så på andre kvinder. Jeg vil ikke omgås andre mennesker, fordi jeg altid føler mig underlegen på grund af min ‘tantede’ påklædning.

Egentlig findes der inden i mig en glad og ganske ungdommelig person, som jeg gerne ville vise frem. Nu retter jeg alle mine forhåbninger mod Deres metode med fedtsugning, og jeg håber inderligt, at jeg kan få en tid til konsultation hos Dem.”

Fedtsugnings operation

Operationen foretages i hel bedøvelse og du er indlagt til næste dag eller kun en halv dag, afhængig af hvor mange områder, der skal fedtsuges.

Gennem små snit på 0,5 cm fører jeg en kanyle ind og fjerner overflødige fedtceller.

De små sår lukkes med en fin tråd, og du bliver iført en komprimerende bandage i form af en bodystocking eller panties, og du får et ekstra sæt med hjem. Trådfjernelse sker efter en uge.

Du bør bruge bodystocking eller panties dag og nat i seks uger, og de følgende seks uger blot om dagen. De første måneder vil der være en del hævelse i det behandlede område. Det endelige resultat kan ses efter ca. seks måneder.

Komplikationer ved fedtsugning

I yderst sjældne tilfælde kan der gå betændelse i det opererede område. Det behandles med antibiotika.

Det er også muligt at man oplever, at man har områder med nedsat følelse efter fedtsugningen, da den påvirker nogle følenerver. Dette går i sig selv efter tre til seks måneder.

Kontrol efter fedtsugning
Efter henholdsvis 6 uger og et halvt år kommer du til kontrol, hvor jeg tager efterbilleder, så vi kan sammenligne før og efter operationen. Jeg måler også de fedtsugede områder af samme årsag.

Pris på fedtsugning

Se priser her