Fedtsugning på hals og kæbelinje

Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvor mange fedtceller man har, og hvor de er placeret. Nogle kan have overskud af fedtceller på kæbelinjen og på halsen. En skrå hageprofil kan dog også skyldes et lavtsiddende tungeben.

Du kan altid kontakte mig

Fedtceller er fastlagt i puberteten

Placeringen og antallet af kroppens fedtceller er fastlagt allerede i puberteten. Man kan sige, at det allerede på den tid er bestemt, hvor man tager på, hvis fedtcellerne bliver større.

Konsultation inden fedtsugning på hals

Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Jeg tager billeder og markerer på billederne, hvor fedtsugningen foretages. Tungebenets placering og hudens kvalitet diskuteres så du kan overveje mulighederne for en fedtsugning.

Fedtsugning på hals og kæbelinje

Operationen foretages oftest i lokalbedøvelse. En halv time før operationen får du smertestillende medicin, oftest Panodil og Brufen samt et binyrebarkhormon, Dexametason, mod hævelse. Det betyder, at du godt kan køre bil, efter du har sundet dig et par timer efter operationen.

Gennem et lille snit på en halv centimeter foran hvert øre og under hagen føres en kanyle ind og fjerner overflødige fedtceller, så kæbelinjen bliver mere markeret. De små sår lukkes med et enkelt sting, og du får en let komprimerende bandage om hovedet. Trådfjernelse sker efter ca. en uge.

Du er kun let hævet efter operationen og har blot lidt blå mærker, som svinder efter ca. 10 dage.

Det er en god ide at anvende den let komprimerende forbinding den første uge, men allerede dagen efter kan du tage den af nogle timer, eller når du er på arbejde, og så bruge den når du er alene. Du kan vaske hår allerede dagen efter operationen.

Har du “hamsterposer” forsvinder de desværre ikke helt, men de bliver reduceret og er ikke afhængige af, om du får fjernet hudoverskud ved mundvigene.

Den umiddelbare hævelse lægger sig efter få dage, men man kan først regne med det endelige resultat efter et halvt år. Resultatet er blivende.

Komplikationer ved fedtsugning på hals

Komplikationer er sjældne. Der kan yderst sjældent forekomme betændelse i det opererede område. Det vil i så fald behandles med antibiotika. Ligeledes er blodansamling ekstrem sjælden og behandles med is.

Kontrol og eftertjek

Kontrol sker efter 6 uger og igen efter et halvt år, hvor jeg tager efterbilleder.

Se priser her