Brystforstørrende operation

Det er ikke ualmindeligt, at kvinder med et lille bryst ønsker, at det er noget større. Nogle piger i slutningen af teenageårene føler det ligefrem som en ulykke, hvis de intet eller næsten intet bryst har. Smag og behag er forskellig, men det er også et modefænomen. Det ene årti er store bryster den store drøm, og det næste årti fremhæves det lille velformede bryst som attraktivt.

Piger med små bryster behøver i reglen ikke være utilfredse hermed. Små bryster kan udmærket være særdeles sexede. De producerer ofte mere mælk end store bryster, og piger med små bryster er desuden ofte misundt af deres barmfagre medsøstre, fordi de ikke behøver bh. De kan gå med små toppe med spaghettistropper, og brystet ændrer ikke så let form med alderen. Der er derfor mange grunde til at tænke sig om, før man får gjort små bryster større.

Du kan altid kontakte mig

Det bedste resultat ved brystoperation

For at få det bedste resultat er det vigtigt, at brystet ikke hænger, dvs. at brystvorten ikke er placeret lavere end hvor folden under brystet begynder ude i siden. Det er også vigtigt, at man ikke vejer for meget.

Jeg lægger næsten altid implantatet ind bag den store brystmuskel, så det blot er ens eget bryst, der bliver skubbet længere frem. På denne måde er der ingen problemer med at amme eller undersøge brystet for uønskede knuder. Fjerner man senere implantatet, vil det ikke have ødelagt brystets facon med mindre vægten har ændret sig, og så kan det være nødvendigt med et brystløft.

Brystoperation eller brystløft

Er der tale om, at brystet hænger, foretrækker jeg at lave et brystløft, hvor man får samme fylde i et mindre bryst. Ofte behøver man ikke et implantat senere, men vil man alligevel gerne have et implantat, bør man vente et par måneder til arrene er helede. På denne måde synes jeg, man får det bedste resultat med de pæneste ar.

Konsultation før brystoperation

Det er vigtigt at gøre sig klart, hvilken form og størrelse, man ønsker, og det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.

Jeg anvender næsten altid de anatomiske implantater fra Mentor, som findes i flere projektioner, svarende til en B-, C-, D- eller E-skål. Er du i tvivl om størrelsen, er du velkommen til at komme en ekstra gang for at være helt sikker.

Jeg tager billeder, og sammen aftaler vi inden for hvilke rammer, ændringerne kan foretages. Ikke alt kan lade sig gøre, og operationen afhænger helt af den enkeltes udseende. Det er vigtigt at gennemgå forløbet efter operationen, hvor det er almindeligt med hævelse og misfarvning i 1-2 uger.

Hvorfor ønsker man en brystoperation?

Der kan være flere grunde til, at man som kvinde overvejer at få lavet en brystoperation. Følgende tekst er fra et brev, som jeg mener giver et ret godt indblik i tankegangen bag ønsket om et større bryst.

“Jeg er en kvinde på 28 år, jeg bor i XX. Mit problem er mine bryster, som aldrig er blevet udviklet. De er omtrent som hos en 11-12 årig, bittesmå og spidse. Det er meget svært for mig, især i sommerhalvåret, når de andre ‘normalt udseende’ piger går rundt i tyndt tøj og i bikini. Selv hader jeg sommeren og holder mig mest for mig selv, når jeg ligger i solen.

Også når jeg skal købe tøj, er det besværligt. Jeg bruger str. 42 i busker, men kun en 38-40 på overkroppen, så tøj, der består af både under- og overdel, kan jeg aldrig købe. Sidste gang jeg købte bikini, måtte jeg købe 2 i forskellig størrelse. Det gør jo indkøbene meget dyrere, og alligevel kan man ikke se, at jeg er en pige, når jeg er i bikini. Nogle gange tænker jeg, at det eneste ved min krop, der røber, at jeg er af hunkøn, er mine brede hofter og tykke lår.

Det lyder måske dumt, men jeg har også et andet problem: ham, som jeg bor sammen med, har tit sagt, at han godt kan lide piger med store bryster. Når vi er ude, kigger han efter alle piger med store bryster – og overser mig. Seksuelt føler jeg, at han ikke er meget interesseret, fordi jeg er så flad. Det sårer mig, når min ven følger de andre med øjnene, selvom jeg jo godt ved, at det er mig, han er glad for og bor sammen med.”

Brystforstørrende operation

Operationen foretages i hel bedøvelse, og du er indlagt til næste dag.

Der lægges et 5 cm langt snit svarende til folden under brystet. Med fingeren går jeg bag den store brystmuskel og løsner nogle muskelfibre mod midten og nedad. Herved kommer en naturlig spalte, hvor implantatet placeres. Der lukkes med en indvendig tråd, så der ikke kommer stikmærker på hver sin side af arret.

Herefter sætter jeg et plaster på, som kan tåle at du tager et brusebad allerede dagen efter. Du får også bandage over brystet, og bandagen fjernes næste morgen. Dagen efter operationen bliver du udskrevet med den aftalte bh samt en ekstra.

Komplikationer ved brystoperation

Der kan i sjældne tilfælde opstå efterblødning, hvor blodet siver inde i brystet. Det viser sig ofte i løbet af det første døgn. Derfor synes jeg det er mere sikkert at overnatte på hospitalet efter operationen. Blødningen behandles ret enkelt ved, at jeg tømmer den blodansamling, der er kommet i brystet, og det har ingen betydning for resultatet.

En anden – men yderst sjælden – komplikation er betændelse efter operationen. Jeg har kun haft to tilfælde på 35 år. Det viser sig efter en uge ved feber, smerter, varme og rødme. I dette tilfælde må man fjerne implantatet og vente ca. tre måneder med at lægge et nyt implantat ind igen.

Efter en operation må man ofte acceptere, at brystet føles fastere end normalt, men decideret hårde bryster, som man så tidligere, er sjældnere i dag.

Kontrol efter brystoperation

Du skal til kontrol 1 uge, 6 uger og et halvt år efter operationen, hvor jeg tager efterbilleder.

Pris på brystoperation

Se priser her